close

Cele mai mari 14 MITURI legate de alimentație. Pun pariu că tu încă îl mai crezi pe al 2-lea!

Ți-a spus vreodată mama ta că este nesănătos să mănânci după ora 7 seara? Sau că ar trebui să mănânci mereu câte două banane? Aceste mituri legate de mâncare există din cele mai vechi timpuri, tu le-ai auzit pe toate? Cei mai mulți încă se întreabă dacă sunt sau nu adevărate.

Oamenii de știință au aflat răspunsurile la unele dintre cele mai chinuitoare întrebări din toate timpurile.

MITUL NR. 1: Tocătoarele din lemn sunt predispuse la bacterii 

Este doar un mit și nu există informații care să îl susțină. Trebuie doar să te asiguri că tocătorul tău este foarte bine spălat.

MITUL NR. 2: Apa cu sare fierbe mai repede 

Indiferent cât de multă sare ai pune în apă, nu se va modifica niciodată punctul său de fierbere.

MITUL NR. 3: Ouăle cresc colesterolul din sânge

Este complet neadevărat. Consumul de grăsimi saturate și nesaturate crește nivelul colesterolului din sânge. Ouăle nu conțin deloc grăsimi nesaturate, iar oamenii de știință au descoperit că ouăle conțin antioxidanți rari care previn deteriorarea vederii.

MITUL NR. 4: Vasele de gătit din aluminiu cauzează Alzheimer

Cercetătorii au demonstrat că rinichii au capacitatea de a dizolva conținutul de aluminiu. De aceea, vasele din aluminiu nu pot cauza Alzheimer.

MITUL NR. 5: Energizantele îți dau energie 

De fapt, cauzează insomnie și obezitate. Conținutul ridicat de zahăr și cafeină ar putea să îți ofere senzația de energie pe moment, dar nimic mai mult.

MITUL NR. 6: Alimentele prăjite cauzează atacuri de cord 

Oamenii de știință nu au găsit corelații între atacurile de cord și consumul de alimente prăjite.

MITUL NR. 7: Este indicat să consumăm cinci porții mici de mâncare în cursul unei zile

Cercetările au arătat că o asemenea dietă nu are niciun efect asupra greutății corporale.

MITUL NR. 8: Vitamina C luptă împotriva gripei și răcelii 

Nu există dovezi științifice în sprijinul acestei afirmații.

MITUL NR. 9: Cafeaua nu este bună pentru inimă 

De fapt, la oamenii care consumă frecvent cafea, riscul de apariție a bolilor de inimă este cu 25% mai scăzut.

MITUL NR. 10: Morcovii își pierd proprietățile dacă sunt gătiți 

Adevărul este că morcovii gătiți sunt chiar mai nutritivi decât cei cruzi. Acest lucru se întâmplă deoarece, prin gătire, pereții celulari se rup, astfel eliberându-se beta-caroten.

MITUL NR. 11: Dacă înlăturăm pielea când gătim pui, mâncarea va avea mai puține calorii 

Singurul efect pe care l-ar putea avea înlăturarea pielii atunci când gătim pui ar fi uscarea cărnii. În realitate, nu scade conținutul caloric.

MITUL NR. 12: Băuturile carbogazoase sunt dăunătoare 

Este adevărat doar în cazul sucurilor carbogazoase.

MITUL NR. 13: Un consum excesiv de condimente poate cauza ulcer 

Senzația de disconfort de după consumul de condimente nu este unul dintre simptomele ulcerului.

MITUL NR. 14: Consumul de alcool distruge celulele creierului 

Studiile au demonstrat că persoanele care consumă alcool au același număr de neuroni ca ceilalți.