close

Iată ce spun cercetătorii despre personalitatea celor care obișnuiesc să-și roadă unghiile

Rosul unghiilor este un obicei des întâlnit la milioane de oameni din întreaga lume. Deşi este privit ca un gest inofensiv medicii psihologi avertizează însă că obiceiul poate avea la bază afecţiuni mentale periculoase.

Milioane de persoane din toată lumea îşi rod unghiile fie că este vorba despre copii sau adulţi. Cu toate acestea, medicii psihologi avertizează că acest gest automutilant are la bază o afecţiune mentală destul de serioasă.

Crezute a fi obiceiuri nervoase, rosul unghiilor sau alte astfel de comportamente centrate pe corp ar putea fi un semn al perfecţionismului, spun oamenii de ştiinţă.

Persoanele care prezintă caracteristici legate de perfecţionism, cum ar fi nerăbdarea, tendinţa de a se plictisi repede sau inabilitatea de a se relaxa, sunt mai predispuse să manifeste astfel de comportamente, reiese dintr-un nou studiu.

Pornind de la ipoteza că rosul unghiilor este un obicei dezvoltat de perfecţionişti pentru a lupta împotriva “frustrării, lipsei de răbdare şi de satisfacţie atunci când nu-şi ating obiectivele sau când se plictisesc foarte tare”, cercetătorii de la două universităţi din Canada au testat reacţiile a 48 de voluntari, jumătate dintre ei având astfel de ticuri.

Cercetătorii au creat condiţii experimentale menite să-i frustreze, să-i plictisească, să-i streseze şi să-i relaxeze astfel încât să poată studia felul în care se manifestă aceste obiceiuri în varii condiţii.

Pentru a induce o stare de stres, cercetătorii le-au arătat o înregistrare cu prăbuşirea unui avion, iar pentru a induce o stare de relaxare au proiectat un video cu valurile mării. Pentru a-i frustra, cercetătorii i-au rugat să îndeplinească o sarcină despre care le-au spus că este simplă, dar în realitate nu era, iar pentru a-i plictisi i-au lăsat să aştepte într-o cameră, singuri, timp de şase minute.

Participanţii au apelat mai des la ticurile descrise mai sus în momentele de plictiseală şi de frustrare, decât atunci când erau relaxaţi. Pe de altă parte, ei nu şi-au ros unghiile atunci când au fost stresaţi.

“Acest lucru înseamnă că ticurile nu sunt”, spune Sarah Roberts, unul dintre autorii studiului. Rezultatele acestui studiu ar putea duce la îmbunătăţirea terapiilor pentru presoanele care au astfel de obiceiuri.

Sursa

Citește și articolul:

3 semne ALARMANTE că ai o REACȚIE ALERGICĂ! Cel de-al 3-lea trebuie să te te trimită de URGENȚĂ la medic

O alergie este o situație cu care aproape toată lumea se poate întâlni, măcar o dată în viață. De cele mai multe ori, simptomele ei seamănă extrem de mult cu alte boli, iar acest lucru o face greu de diagnosticat. Din acest motiv, unele persoane nu reușesc să trateze corect o reacție alergică, iar aceasta se poate agrava în timp.

Iată trei metode prin care poți recunoaște semnele alergiei, pentru a le trata cât mai repede, fără să pierzi timp și bani pentru a căuta răspunsuri la problemele tale.

1. Dacă ți se pare că tușești cam des, acesta ar putea un sem al unei alergii. În cazul unei răceli, tusea vine adesea cu durere în gât și cu inflamarea lui. Dacă aceste simptome nu sunt prezente, tusea ar putea fi cauzată de o substanță care provoacă alergii.

2.A devenit o obișnuință să presupunem că o erupție cutanată în sezonul cald nu este alteva decât o ciupitură de țânțar și o mâncărime din cauza căldurii.

Este important de știut faptul că și un țânțar poate provoca o reacție alergică. Ar trebui să fii mai atent la părțile corpului care intră în contact cu hainele tale. Dacă există o iritație în acea regiune, poate că pielea ta reacționează alergic la material sau la detergentul de rufe pe care îl folosești.

3. Mâncărimi ale ochilor, pleoape umflate

Una dintre cele mai comune reacții la alergie este mâncărimea ochilor, precum și senzația de ochi apoși. Acest simptom apare mai ales atunci când intri în contact cu polenul ori cu părul animalelor de companie. Fii atent dacă ți se umflă o zonă a feței ori alte părți ale corpului. Acest simptom indică adesea o reacție alergică la un preparat alimentar.

 

Citește mai mult!