8 motive pentru care nu ar trebui să mai consumi NICIODATĂ ton la conservă. Al 3-lea o să te UIMEASCĂ!

Mulți oameni consideră că peștele este o alegere sănătoasă pentru dieta lor alimentară. În schimb, atunci când ne gândim la ton, toată lumea are în minte varianta conservată. Ceea ce nu știu multe persoane este faptul că tonul la conservă poate fi foarte nesănătos.

 

Uite 8 motive pentru care nu ar trebui să mai mănânci niciodată ton în această variantă:

 

1.Conținutul ridicat de sodiu

Conservele de ton sunt populare în special în rândul sportivilor, datorită conținutului ridicat de proteine din ton, care este benefic pentru creșterea musculară. Cu toate astea, o singură conservă de ton poate conține până la 600 mg de sodiu, lucru care poate provoca hipertensiune arterială și chiar accidente vasculare cerebrale.

 

2.Absorbția metalelor grele

Tonul este un pește prădător. Asta înseamnă că acești pești se hrănesc cu pești mai mici, iar în timpul procesului, aceștia consumă multe metale grele (de exemplu mercur). Când oamenii mănâncă ton, de fapt, ei mănâncă și aceste metale. Chiar și cantitățile mici de mercur pot deteriora sistemul digestiv, rinichii, pielea, sistemul nervos și sistemul imunitar. De asemenea, excesul de mercur crește riscul infarctului cu până la 70% și poate provoca leziuni ale creierului.

 

3.Practicile de pescuit necorespunzătoare

Tonul este prins în plase masive, ceea ce înseamnă că mulți pești mor pentru că sunt zdrobiți atunci când sunt prinși în plasă. Cei care pescuiesc din barcă au obiceiul de a bate peștele înainte de a-l arunca în congelator. Peștii mici, care nu pot lupta, sunt aruncați direct în congelator și mor lent, pe măsură ce se sufocă.

 

4.Pescuitul în masa

Cererea de pește crește în mod continuu în întreaga lume, dar, în același timp, cantitatea de pește este într-o continuă scădere. Această situație a dus la creșterea pisciculturii, motiv pentru care tonul este ținut în condiții neadecvate.

 

5.Chimicale dăunătoare

Oceanele lumii sunt foarte poluate și pline de substanțe chimice toxice, pe care peștii le consumă în mod pasiv. Aceste substanțe sunt cancerigene și se regăsesc adesea în țesutul gras al multor specii de pește.

 

6.Riscul otrăvirii alimentare

Consumul de pește poate fi periculos. Se pare că 75% dintre cazurile de intoxicații alimentare la nivel mondial sunt cauzate de consumul de fructe de mare. Este foarte important să reții că prospețimea și modul de preparare al peștelui sunt foarte importante.

 

7.Pescuitul tonului omoară delfinii

Tonul nu este singura creatură marină care este prinsă în plasele de pescuit – delfini, rechini și multe alte animale subacvatice ajung, de asemenea, să moară din cauza pescuitului de ton.

 

8.Poluarea oceanelor

Industria pescuitului este responsabilă pentru cea mai mare parte a poluării apei. Plasele, scripetele și numeroase alte dispozitive existente pe ambarcațiunile de pescuit sunt fabricate din material plastic și metale, care ajung adesea în apă. Poluarea este periculoasă pentru vietățile marine, care confundă adesea plasticul cu alimentele.

Posturi similare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *