close

A studiat la microscop lacrimile de fericire și de tristețe, ce a descoperit te va lăsa fără cuvinte!

Într-o zi Rose-Lynn Fisher se întreba dacă lacrimile ei de tristețe ar arăta diferit în comparație cu lacrimile de bucurie, așa că a început să le studieze de aproape, sub un microscop.
Ea a studiat 100 de lacrimi diferite și a constatat că lacrimile pe care corpul nostru le produce pentru a lubrifia ochii, sunt destul de diferite de lacrimile care ne curg atunci când tocăm ceapă. Lacrimile care sunt provocate de râs, nu sunt chiar aproape de lacrimile de tristețe. Ca o picătură de apă din ocean, fiecare lacrimă poartă un microcosmos al experienței umane.

Lacrimi de râs până la plâns

Lacrimi provocate de schimbare

Lacrimi de tristețe

O reacție chimică ne face să plângem atunci când tăiem ceapă

Joseph Stromberg colajului de Arte si Stiinte Smithsonians a explicat că există trei tipuri majore de lacrimi: bazale, reflexe și psihice (declanșate de emoții). Toate lacrimile conțin substanțe organice, inclusiv uleiuri, anticorpi și enzime și sunt suspendate în apă sărată. Diferitele tipuri de lacrimi au molecule distincte. Lacrimile emoționale au hormoni pe bază de proteine, inclusiv encefalina neurotransmitator leucina, care este un analgezic natural, eliberată atunci când suntem stresați. In plus, lacrimile observate la microscop sunt sare cristalizată și pot avea diferite forme. Deci, chiar și lacrimile psihice care au aceeași compoziție chimică, pot arata foarte diferit. Fisher a spus: “Sunt atât de multe variabile – există chimie, vâscozitate, viteza de evaporare și setările microscopului.”

Citește și:   Cele mai ciudate 6 coincidențe din lume!

Lacrimi bazale