close

Cum sa iti bei cafeaua pentru a fi sanatos

java-coffee-22611201-1280-1024-640×512

Cand vine vorba despre cafea si aportul acesteia in reducerea riscului aparitiei diabetului de tip 2, mentionam ca vorbim despre cafeaua neagra, fara alti aditivi cum ar fi zaharul sau frisca. Un mocca latte, de la cafeneaua din colt, nu are nici un efect asupra sanatatii noastre cum are cafeaua neagra, simpla.
Prin acest articol vrem sa va dezvaluim beneficiile cafelei (cu cofeina) negre, simple asupra sanatatii noastre, mai exact cum aceasta reduce riscul aparititie diabetului de tip 2, si despre ce contin diferitele sortimente de cafele imbunatatite cu lapte, zahar si alte siropuri.

CONSUMUL DE CAFEA SI RISCUL APARITIEI DIABETULUI

Intr-un studiu publicat in revista Diabetologia, consumul ridicat de cafea neagra, simpla, dezvaluie o scadere semnificativa a riscului aparitiei diabetului de tip 2. In cazul participantilor la acest studiu, care au inceput sa consume cu o ceasca jumatate de cafea mai mult pe zi, riscul aparitiei diabetului a scazut cu 11%. In cazul celor care au scazut consumul de cafea, riscul aparitiei diabetului a crescut cu 17%. Studiul a fost facut pe mii de oameni de-a lungul unei perioade de 4 ani.
Indivizii care consumau 3 sau mai multe cesti de cafea pe zi, au prezentat un risc mai scazut cu 37% decat cei care consumau cantitati reduse de cafea intr-o zi(mai putin de o ceasca). In studiu se mentioneaza de asemenea si ca persoanele cu mai multe complicatii, cum ar fi bolile cardiovasculare, valori mari ale colesterolului, tensiune arteriala ridicata, sau cancer, pot fi tot cele care consuma o cantitate mai mica de cafea intr-o zi. Cu toate acestea , chiar și atunci când s-au exclus anumite cazuri de comorbidități , rezultatele au fost similare .

Citește și:   Foloseste asta pentru pielea si nu o sa iti vina sa crezi ce efecte are!

Asadar, daca beti cafea in mod constant, si aveti unda verde de la medicul dumneavoastra, poate fi benefic pentru sanatate sa beti o ceasca de cafea in plus. Nu se recomanda sa fie bauta dintr-o inghititura, si evitati sa o imbunatatiti cu zahar sau frisca.

Reduceti consumul cafelei „imbunatatite” (cu zahar, frisca sau siropuri)

Dupa cum am mentionat cateva randuri mai sus, cafeaua este o bautura preparata care nu contine aditivi. Cand vorbim despre cresterea dozei zilnice de cafea, trebuie sa ne gandim la urmatoarele lucruri: suntem ispititi de tot mai multe cafenele extravagante care promoveaza sortimente de cafea care mai de care mai apetisante, cu mai multe calorii, si mai dulci, dar pentru a ne bucura de efectele benefice ale cafelei asupra sanatatii noastre, trebuie sa incepem prin a reduce cat mai mult cantitatea de aditivi din cafea si a bea o cafea tot mai „pura” , neagra si simpla. In cele ce urmeaza, va oferim cateva sfaturi ca sa faceti din cafea un aliat al dumneavoastra in lupta cu riscurile aparitiei diferitelor boli:

Citește și:   Semne timpurii ale diabetului pe care nici medicii nu le știu

1. Beti cafeaua neagra . Daca inca nu ati incercat sa beti o cafea proaspat preparata, in starea ei naturala, ar fi momentul sa incercati. Ati simtit vreodata aroma unei cafele java proaspat preparate? Aroma ei dura si subtila in acelasi timp? S-ar putea sa va placa mai mult asa!

2. Indulcitor natural. Daca neagra este prea amara pentru dumneavoastra, puteti incerca sa adaugati un indulcitor natural. Dar sa nu abuzati de folosirea indulcitorilor, si sa aveti grija ca acestia sunt mai dulci decat zaharul.

3. Adaugati un pic de lapte. Multa lume prefera frisca in cafea, dar sa stiti ca acelasi gust il puteti obtine si cu putin lapte degresat. Cand frisca din cafea este un obicei frecvent, este destul de greu sa renuntati la ea, dar nu imposibil. Va fi greu la inceput, insa cu timpul veti constientiza cat de nesanatoasa este si veti reusi.
Cand iesiti in oras, din cand in cand, va puteti permite o cafea extravaganta, imbunatatita cu frisca, lapte , arome, doar sa nu faceti un obicei din asta. Incercati sa reduceti cat puteti de mult caloriile si aditivii bauturilor pe baza de cafea, si sa consumati o cafea pura, naturala, neagra!

Citește și:   10 Utilizari Geniale Ale APEI OXIGENATE! Sigur Nu Le Stiai

Leave a Response