close

6 greșeli pe care le facem frecvent în bucătărie care ne îngreunează considerabil viața. Nu le mai face nici tu!

Aproape toți facem aceleași greșeli atunci când pătrundem în lumea bucătăriei pentru prima dată sau nu numai. Din cauza acestor greșeli, dispare aroma rețetelor noastre preferate și ne complicăm pur și simplu viața fără să fie necesar. Iată în continuare o listă cu 6 obiecte importante din bucătărie pentru care unii le utilizează de ani de zile în mod incorect:

 

1. Așezăm în mod incorect farfuriile în mașina de spălat vase

Atunci când așezăm vasele în mașina de spălat vase, le punem una lângă alta, așa că nu rămân mereu curate. Specialiștii au creat o schemă specială conform căreia putem așeza corect vasele în mașină.

Vasele trebuie așezate în cerc, pentru că acesta e modul în care circulă apa. În centru, e indicat să așezi farfuriile cu hidrat de carbon, cum ar fi cele cu paste sau orez. Pe margine se recomandă să așezi farfuriile cu proteine, cum ar fi cele în care a fost carne.

 

2. Nu încălzești alimentele în cuptorul cu microunde în mod corect

Multe persoane au observat că de multe ori, în cuptorul cu microunde se încălzește doar recipientul și marginea alimentelor din interiorul lui. Mâncarea rămâne astfel rece, chiar dacă recipientul e extrem de fierbinte.

 

3. Folosești în mod incorect cuțitul cu vârf cu două tăișuri

Acest tip de cuțit se găsește în multe gospodării, dar puține persoane cunosc modul real în care se folosește. Inițial, cuțitul a fost conceput pentru a tăia brânza. Vârful cu două tăișuri servește la separarea feliilor fine. Poate fi folosit pentru a tăia fructele și legumele cu miezul fraged și elastic cum ar fi roșiile.

 

4. Nu bați albușurile în mod corect

Bucătarii profesioniști ne avertizează că, dacă nu pregătim mixerul în mod corespunzător, crema din albușuri de ou bătute e posibil să nu iasă așa cum ne-am dori. Tot ce trebuie să faci este să folosești totul rece de la frigider, inclusiv bolul în care vei bate albușurile. Astfel, crema va fi mai fină și mai voluminoasă.

 

5. Nu te folosești de toate funcțiile lingurii pentru spaghete

Lingura pentru spaghetii te ajută să scoți din apa fierbinte pastele fine, iar gaura din mijlocu permite uscarea rapidă a apei din paste. Această gaură mai are încă o funcțiune. Te ajută să măsori o cantitate corectă de paste înainte de a o pune într-o caserolă.

 

6. Îți complici viața atunci când pisezi usturoiul

Majoritatea dintre noi încă cojim cățeii de usturoi înainte de a-i pisa, cu toate că acestea nu vor cădea în farfurie dacă nu le îndepărtezi. Nu mai face asta și vei putea să te bucuri mai rapid de usturoiul proaspăt pisat.