close

5 trucuri inteligente pentru gătit pe care numai experții culinari le cunosc

Se spune că arhitecții își acoperă greșelile cu iederă, iar bucătarii cu maioneză. Din păcate, nu toate neajunsurile de gătit pot fi fixate cu ajutorul unui strat gros de sos.

Uneori trebuie să folosiți trucuri mult mai dificile. Dar nu vă faceți griji! De fapt, puteți folosi ingrediente simple pentru a echilibra aromele și pentru a le masca.

Așa că înainte de a arunca felul de mâncare pe care tocmai l-ați făcut sau de a-l oferi câinelui, verificați aceste trucuri culinare care vă vor ajuta să vă salvați cina și mândria.

1. Carnea  tare

Ați cumpărat vreodată carne care arăta foarte bine, dar după gătire a fost greu și dificil de mestecat? Dacă răspunsul dvs. este “da”, nu vă faceți griji.

Iată câteva trucuri care se încheie cu o masă delicată, cu gust bun de fiecare dată.

a. Utilizați fructe. Merele, ananasul, mango-ul și perele funcționează bine. Desfaceți fructele dacă este necesar, apoi tăiați-le în felii subțiri. Gătiți carnea acoperită cu felii de fructe. Sucurile de fructe sunt excelente la tăierea unor bucăți dure de carne. De aceea, carnea de porc este foarte des gătită cu ananas.

b. Utilizați sake. Pregătiți o marinadă într-un castron separat, combinând ceapa și mărul răzuit. Când ați terminat, adăugați ulei de măsline și un pic de drag. Marinați carnea peste noapte în frigider pentru a adăuga aromă și sensibilitate.

c. Utilizați Coca-Cola. Coca-Cola acționează ca un aromatizator perfect pentru carne. Înainte de prăjire, înmuiați carnea în Coca-Cola pentru doar 10 minute. Apoi scoateți carnea din marinadă, lăsați-o să se usuce puțin și amestecați piperul cu piper negru.

Utilizați această metodă pentru a vă oferi preparatelor din carne un gust delicios. Și încă un bonus: această rețetă este potrivită pentru felii destul de groase.

d. Utilizați o lămâie. Marinarea cărnii în suc de lămâie timp de 30 de minute înainte de gătit este suficientă pentru a face mult mai moale. Puteți folosi și oțet. Cu toate acestea, în acest caz, carnea trebuie să fie înmuiată în marinadă peste noapte.

2. Supă prea sarată

Dacă ați adăugat prea multă sare la supa dvs., iată câteva secrete ale bucătarilor care vă vor ajuta să o salvați:

Cea mai ușoară remediere este, desigur, să adăugați mai multă apă și să gătiți supa timp de câteva minute suplimentare. Cu toate acestea, această metodă poate să nu fie foarte potrivită, deoarece poate afecta gustul conținutului dumneavoastră.

Dacă trucul cu bulion nu funcționează pentru dvs., puteți încerca să puneți în oală o pungă plină cu orez. Orezul este un absorbant mare care are un mod de a trage sarea în plus.

Unii bucătari folosesc de asemenea zahăr rafinat pentru a fixa gustul. Doar puneți un cub de zahăr pe o lingură și puneți-o în supă. Așteptați până când zahărul se dizolvă și adăugați o altă bucată. Repetați de mai multe ori până când nivelul de sare este acceptabil.

Alimente cum ar fi cartofi, fidea sau paste pot ajuta, de asemenea, să absoarbă sarea. Dacă rețeta permite, pur și simplu adăugați mai multe dintre aceste ingrediente.

3. Gustul aspru al cepei

Mirosul sau gustul ascuțit de ceapă neprelucrat vă lasă să vă simțiți inconfortabil. Cu toate acestea, felurile de mâncare fără ceapă pot fi o sarcină dificilă.

Din fericire, aici este o modalitate ușoară de a face ceapă crudă mai gustoasă. Doar feliați sau tăiați ceapa brută, după cum doriți, și puneți-o într-un castron de apă rece. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de gustul persistent.

4. Carne prea sarată

Smântâna poate ajuta la echilibrarea excesului de sare într-un vas de carne. Puneți carnea într-un castron de smântână și lăsați-o să se răcească.

În mod alternativ, puteți adăuga și un fel de sos de ulei sau făină (făină, apă și smântână).

O garnitură sănătoasă este încă o modalitate de a salva mâncarea. Dacă ați depășit masa de vită, adăugați varză mărunțită, dovlecei sau cartofi răzuți. Aceste ingrediente vor face ca felul tău de mâncare să fie și mai delicat și mai suculent.

5. Legume prea sarate

Tocana de legume va deveni mai puțin sărată dacă adăugați câteva roșii în ea. Pentru a elimina excesul de sare din legumele fierte, puteți turna peste ele apă fiartă și să lăsați câteva minute să fiarbă.

Mâncărurile din ciuperci pot fi, de asemenea, salvate folosind sosuri nesărate, garnituri sau smântână.

CITEȘTE ȘI ARTICOLUL:

11 fructe și legume care ajută la îngrijirea pielii

Știm cu toții că mâncarea, ăn special fructele și legumele joacă un rol vital nu numai în sănătatea noastră generală, ci și în aspectul pielii noastre. Dar ați știut că anumite fructe sunt deosebit de prietenoase față de piele?

Tasta v-a pregătit o listă cu 11 fructe și legume pe care ar trebui să le stocați dacă doriți o piele sănătoasă, strălucitoare care radiază atât în interior cât și în exterior (și cine nu vrea asta, nu?).

1. Coacăze

Aceste “vitamine mici albastre” împachetează un pumn nutrițional destul de mare pentru dimensiunile lor. O sursă fantastică de antioxidanți, bogată în fibre și vitaminele A și C, adăugându-le în dieta ta, va face lucruri grozave pentru piele.

2. Mere

Este posibil ca acestea cele mai în trend fructe, dar mărul este încă unul dintre fuctele preferate ale pielii tale pentru un motiv bun.

Pentru pielea tinerească alegeți soiul roșu, care deține cel mai mare conținut de colagen pentru a ajuta la elasticitatea pielii.

3. Pepene 

Cu vara chiar la nas, ne putem achizițona acest fruct de la aproape orice colț de stradă. Dulce și răcoritor, cu un conținut de apă peste 90%, consumând acest fruct delicios vă hidratează pielea din interior.

4. Banane

Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral vital pentru menținerea echilibrului umidității pielii. Pielea uscată severă este un simptom clasic al deficitului de potasiu, așa că încercați să includeți o banană ca parte a aportului zilnic de fructe.

5. Ananas

Ananasul a fost folosit în unele culturi ca plante medicinale de ani de zile, deoarece acestea sunt singurele fructe cunoscute a conține o enzimă numită bromelain care luptă împotriva inflamației pielii.

6. Căpșune

Infinit apetisant, cine poate rezista unui castron de căpșuni coapte? Îndrăznește, știind că pielea ta îți va mulțumi pentru asta. Aceste frumuseți roșii sunt deosebit de ridicate în acidul ellagic luptă împotriva daunelor UV și a ridurilor.

CITEȘTE MAI MULT!