close

Salata de castravete și usturoi: scade colesterolul și tensiunea arterială

a-healing-cucumber-and-garlic-salad-lowers-cholesterol-and-regulates-high-blood-pressure

Presiunea arterială crescută este o afecțiune în care împingere sângelui în pereții arterelor este destul de crescută încât poate cauza boli cardiace.

Cu cât mai mult sânge este pompat și cu cât mai subțiri sunt arterele, cu atât mai mare va fi tensiunea arterială. Factori ca stresul, dieta dezechilibrată, sedentarism pot crește riscul dezvoltării tensiunii arteriale crescute. Această afecțiune este legată și de colesterol crescut.

Castravetele este plin de apă, fibre, potasiu și magneziu. Potasiul ajută la reglarea conținutului de sodiu din celule, fibrele reglează tensiunea arterială și reduc colesterolul, previn diabetul și ajută în scăderea în greutate.

Usturoiul este folosit în controlarea tensiunii arteriale, colesterolului, bolile coronariene și ateroscleroza.

E un fapt dovedit că acilinul, compusul activ din usturoi reduce tensiunea arterială, la fel ca medicamentele destinate acestei afecțiuni.

Ingrediente:

  • 3 căței de usturoi
  • 1 castravete
  • câteva linguri cu apă
  • 1/2 linguriță oțet de mere.

Curăță usturoiul și strivește-l cu lama cuțitului. Spală castravetele și toacă-l în bucăți mici. Pune castravetele într-un bol mare și adaugă usturoiul tocat. Adaugă oțetul și apa pentru a ajusta gustul.

Citește și:   Învață să cureți usturoiul în 20 de secunde!

Leave a Response