close

Să nu încălzești NICIODATĂ aceste alimente dacă nu vrei să fii otrăvit!

14445491_1241980499185787_826833769_n

Există unii oameni pretențioși care refuză să atingă o farfurie gătită cu o zi înainte, pe când alții sunt foarte entuziasmați de cuprorul cu microunde.

  1. Țelinashutterstock_294567857

Țelina poate deveni toxică dacă o reîncălzești deoarece conține nitrați care se transformă în nitriți. Dacă ai făcut supă cu țelină în ea, ar trebui să se mănânce toată supa  dupa preparare, sau ar trebui aruncată țelina înainte de a o încălzi. Reîncălzirea va permite proprietăților cancerigene să se elimine în  mâncare.

  1. Ciuperci

shutterstock_179535833

Ciupercile ar trebui să fie consumate în aceeași zi în care sunt pregătite din cauza conținutului lor complex de proteine.  Ciupercile reîncălzite își pot schimba compoziția proteică și prezintă un risc ridicat pentru  cei cu probleme digestive si cardiace. În cazul în care dorești  să mănânci ciuperci care au fost gătite în ziua precedentă, consuma-le reci!

  1. Puishutterstock_351100109

Asemenea ciupercilor,  puiul conține proteine care reacționează negativ atunci când sunt reîncălzite. Compoziția își modifică structura de proteine și poate duce la probleme digestive. Dacă trebuie să reîncălzești  puiul, asigură-te că este complet fiert.

  1. Spanac și salată
Citește și:   Cele 9 simptome ale cancerului pe care le ignori zilnic

shutterstock_174457016

Aceste frunze verzi nu ar trebui să fie încălzite pentru a doua oară. Ele conțin cantități mari de nitrați, care se pot descompune. Nitriții pot afecta nivelul de oxigen din sânge, devin toxici și pot provoca intoxicații alimentare atunci când sunt reîncălzite.

  1. Ouă

shutterstock_255816604

Ouăle nu ar trebui să fie expuse în mod repetat la căldură. Reincalzirea lor la temperaturi ridicate, după ce au fost fierte sau prăjite, poate duce la eliminarea  toxinelor și poate duce la probleme cu tractul digestiv. Niciodată nu se reîncălzește omletă – proteina este distrusă atunci când se expune în mod repetat la căldură.

Leave a Response