Unele alimente au mai multe beneficii pentru sanatate atunci cand sunt gatite, decat daca le-ai manca in stare cruda.

 

1. Spanac – Gatirea lui accelereaza capacitatea corpului tau de a absorbi nutrientii din el, precum calciul, fierul, magneziul, luetina si antioxidantii. De exemplu, cantitatea de calciu se tripleaza prin gatire.

 

2. Kale – Datorita continutului mare de fibre, atunci cand prepari kale la abur iti scazi colesterolul.

 

3. Ciuperci – Gatirea lor este o optiune mai sigura. Ciupercile crude sunt greu de digerat, asa ca mai bine le gatesti.

 

4. Rosii – Atunci cand le gatesti, creste cantitatea de licopen care este eliberata in organism.

 

5. Morcovi – Contin un nivel ridicat de beta-caroten, un antioxidant pe care corpul nostru il transforma in vitamina A. Morcovii cruzi sunt dificil de digerat iar procesul de gatire le accentueaza valoarea nutritionala.