close

Iată de ce zahărul e la fel de nociv pentru ficat precum alcoolul!

În video-ul atașat mai jos, vei afla că zahărul, ca și alcoolul, are un efect la fel de devastator asupra ficatului. Vei intra adânc în adâncul biochimiei zahărului și vei afla felul în care e el procesat de organism și despre conexiunea dintre ficat și substanța despre care nu știi prea multe.

Așa cum nu dai copilului o sticlă cu bere, n-ar trebui nici să-i dai o sticlă cu suc, pentru că e același lucru. Zahărul e otravă și e nociv. Un altfel de zahăr găsești în fructe, diferit de cel pe care-l găsim în dulciuri.

În video, naratorul povestește cum mai exact zahărul e metabolizat de corp și de ce cauzează atâtea probleme. Informațiile te vor lămuri sigur asupra felului în care glucoza trece prin fiecare celulă a organismului.

Există studii controversate pe acest subiect care dezbat faptul că impactul asupra sănătății mondiale e atât de mare, încât ar trebui consumat moderat, precum alcoolul. Zahărul e procesat în ficat, iar consumul frecvent poate duce la o mulțime de boli cronice precum diabetul și alte boli de inimă.

Ca și alcoolul, doar o porție de glucoză pe care o mănânci, poate face rău ficatului. Restul e depozitat de celelalte celule din corp. Diferența principală dintre glucoză și etanol e că ficatul trebuie să fie suprasolicitat pentru a procesa etanolul, pentru că 80% trece prin el.

Vezi video:

sursa