close

E vremea strugurilor… Consumă-i pe săturate! Ce beneficii îți pot aduce?

mix-5

Strugurii se numără printre cele mai binefăcătoare fructe ale toamnei. Excelenți ca gust și excelenți pentru sănătatea celui care-i consumă! Strugurii conțin antioxidanți precum resveratrolul și flavonoidele, ce posedă deosebite efecte protectoare asupra organismului uman. În pielița strugurilor și în semințele lor, pe care mulți le înlătură, considerându-le de prisos, sunt prezente cantitățile cele mai mari de antioxidanți.

Antioxidanții ne oferă protecție față de nocivii radicali liberi, implicați în accelerarea îmbătrânirii, în apariția bolilor cronice ori a celor maligne. Polifenolii oferiți de struguri sunt implicați în reducerea riscului cardiovascular și susțin sănătatea inimii. Ei favorizează relaxarea fibrelor musculare din pereții vaselor de sânge, înlesnind circulația acestuia și irigarea corespunzătoare a țesuturilor.
images-1

Strugurii sunt bogați în fibre iar gustul lor plăcut îi ajută pe cei care se declară „dependenți de dulce” să-și țină pofta sub control, diminuând tentația resimțită față de alimentele care conțin dăunătorul zahăr alb. Alimentele bogate în flavonoizi ne ajută să ne menținem greutatea corporală între limitele normale și sunt de folos în curele de slăbire.

Citește și:   Freacă o felie de lămâie pe sprâncene două săptămâni iar rezultatul te va șoca!

După cum se știe, potasiul se numără printre mineralele ce posedă un rol de electroliți, în organism. Strugurii conțin săruri de potasiu cu prisosință. Dacă potasiul nu se află în cantități adecvate în dietă iar, așa cum se întâmplă adesea la omul zilelor noastre, aportul alimentar de sodiu este excesiv, tensiunea arterială poate crește dincolo de limitele normale la cei predispuși, cu toate riscurile și problemele pe care le implică acest lucru. Strugurii sunt benefici pentru hipertensivi, dar și pentru cei care obișnuiesc să consume alimente ce conțin mari cantități de clorură de sodiu (sare de bucătărie).

S-a dovedit că, la pacienții diagnosticați cu cancer de colon care beneficiaseră de o dietă îmbogățită cu struguri avusese loc un proces de inhibare a activității acelor gene care promovau creșterea celulelor tumorale.

Sursa

Leave a Response