close

Consumi multe ouă? Uite DE CE îți poate fi fatal!

Yema de huevo crudo.

Ouăle se află printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Un ou conţine toate substanţele nutritive necesare pentru a transforma o singură celulă într-un puişor. Cu toate acestea, ouăle au dobândit o reputaţie proastă, pentru că gălbenuşurile sunt bogate în colesterol. Nutriţioniştii recomandă să nu mănânci mai mult de două ouă pe zi. Acestea sunt foarte sănătoase, dar consumate în exces pot avea consecinţe extrem de dăunătoare.

egg_png14

Ce se întâmplă când oamenii mănâncă mai multe ouă pe zi?

De mai multe decenii, oamenii au fost sfătuiţi să-şi limiteze consumul de ouă sau cel puţin să nu mănânce gălbenuşul (albuşul conţine în mare parte proteine şi puţin colesterol). Recomandările frecvente includ maxim 2-6 gălbenuşuri pe săptămână. Totuşi, nu există un suport ştiinţific concludent pentru această limitare.

Ştiinţa este clară, trei ouă pe zi sunt perfect sigure pentru persoanele sănătoase, care încearcă să rămână aşa. Concluzie: ouăle cresc colesterolul HDL (” bun”). Un singur ou pe zi poate face minuni în cazul problemelor cardiace, musculare, oculare.

Citește și:   A aflat că mai are o săptămână de trăit și s-a căsătorit cu cea mai bună prietenă. Povestea a făcut înconjurul lumii

Să nu uităm şi că este un antioxidant foarte puternic. Cu toate acestea, mai mult de două ouă pe zi cresc riscurile de deces cu aproape 100%. Un semnal de alarmă a fost tras recent de un tunisian, care, în urma unui pariu, a consumat 28 de ouă crude, care i-au fost fatale. Tânărul în vârstă de 20 de ani a simţit o durere în stomac, după care a murit.

Leave a Response