close

Ce alimente trebuie să consumăm pentru a obține proteine de calitate

food pyramid pie chart

Proteina găsită în albușul de ou are cea mai bună calitate, comparativ cu restul proteinelor găsite în alimente. Diverse studii au demonstrat că proteinele din ou contribuie la creșterea energiei și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Proteinele din ouă oferă energie sustenabilă, pentru că nu ridică nivelul zahărului din sânge , deci nici nivelul insulinei nu va fi alterat.Ouăle sunt o sursă bogată de proteine de înaltă calitate și vitamina B, care sunt necesare pentru generarea energiei, precum și de tiamină, riboflavină, acid folic.

Proteinele afectează direct masa musculară, puterea și funcționarea corpului la oameni de toate vârstele. Un ou oferă peste 6 grame de proteine de înaltă calitate, ceea ce poate ajuta la dezvoltarea și menținerea masei musculare și împiedică afecțiunile musculare la adulți,  precum întinderile și rupturile musculare.

Proteinele de înaltă calitate din ouă, conțin toți amino acizii esențiali care sunt necesari corpului. De fapt, calitatea proteinelor din ou este atât de mare încât oamenii de știință folosesc ouăle ca standard în evaluarea calității proteinelor din alte alimente.

Citește și:   Două lingurițe din acest remediu și poți spune adio grăsimii de pe abdomen!

Ouăle sunt accesibile și recomandate pentru consumul proteinelor calitative ce susțin funcționalitatea organismului. Costă mai puțin decât orice altă sursă de proteine. Un ou îți poate oferi, pe lângă proteinele benefice, numeroși nutrienți, precum riboflavina și vitaminele B12 și B6.

Leave a Response