close

Adevărul despre supa la plic! O sa mai mananci?

supa-instant-667×462

O cercetare publicată recent în The Journal of Nutrition (Revista de Nutriție – n.r.) relevă niște informații înfricoșătoare și care te fac să renunți la astfel de produse.

Consumul de supe instant (și alte produse precum tăițeii instant – produse preparate înainte, în care trebuie să adaugi apă clocotită) crește riscul sindromului cardiometabolic. Acesta reprezintă numărul total de factori care pot duce la boli cardiovasculare, diabet sau accidente vasculare.

Populațiile asiatice sunt cele care consumă cele mai mari cantități de produse-instant, astfel că specialiștii de la Universitatea Baylor din Statele Unite au avut la bază un studiu din Coreea, efectuat timp de doi ani. Conform cercetării, persoanele care consumă produse instant în mod regulat sunt supraponderale sau obeze, au un nivel de colesterol crescut și tensiune mare.

Ce este șocant este că nu este nevoie decât să consumi supe-instant de două ori pe săptămână ca să crești riscul sindromului cardiometabolic cu 68%, arată studiul. De vină sunt substanțele pe care le conțin: carbohidrați procesați, grăsimi saturate, zahăr și sare în cantități mari.

Citește și:   Află de ce această femeie trebuie să se BĂRBIEREASCĂ zilnic!

În concluzie, renunță să alegi produsele-instant în detrimentul unei mese gătite acasă.

sursa:womanshealthmagazine.com

Leave a Response