close

9 lucruri DEZGUSTĂTOARE ce se pot ascunde la tine în FRIGIDER

32073142_cc9b26f0a5_b-850×637

Chiar dacă frigiderul a fost o binecuvântare încă din primele zile în care ţi-a intrat pe uşă, acesta, pe lângă faptul că-ţi uşurează munca casnică are şi momente în care, dacă nu este curăţat şi îngrijit cum se cuvine poate să se transforme într-un inamic plin de microbi dăunători întregii familii.

Gândeşte-te! De câte ori ţi-ai dezinfectat frigiderul? De câte ori ai folosit soluţii speciale doar pentru a-ţi asigura alimentele proaspete? De câte ori ai luat fiecare caserolă şi fiecare borcan la inspectat să te asiguri că totul este încă comestibil?

La o primă vedere el poate părea în regulă, curat şi ferit de orice fel de bacterie, însă dacă eşti atentă şi priveşti în detaliu, poţi găsi mai mult decât te-ai fi aşteptat.

1 Nu pune niciodată laptele pe uşa frigiderului. Da, ştim. Acolo stă în picioare, protejat, fără nici o şansă de scurgere. Se păstrează perfect, nu-i aşa? Mai gândeşte-te. Uşa frigiderului nu este indicată în a-ţi păstra produsese de folosinţă zilnică. Este cel mai călduros loc al frigiderului, iar laptele riscă să se strice mai repede decât dacă îl păstrezi pe un raft interior.

Citește și:   Top 14 Cele Mai Ciudate Superstiţii Legate De Mâncare

2 Legume infestate. La majoritatea frigiderelor rafturile pentru legume sunt poziţionate în partea de jos a acestuia. Locul perfect pentru a se păstra proaspete din cauza umidităţii scăzute. Totuşi, dacă îţi aşezi legumele în spaţiile speciale, destinate lor, nu pune niciodată carnea deasupra. Odată dezgheţată ori proaspătă aceasta curge, fie că-ţi dai seama sau nu. Acestea se pot scurge şi-ţi pot denatura legumele. Secretul este de a păstra orice fel de carne în cea mai inferioară parte a frigiderului.

3 Condimentele expirate. Orice condiment ce-ţi face cu ochiul în magazin ajunge, de cele mai multe ori, în frigider. Fie că e un muştar sau un borcan de roşii în bulion, după 2 sau 3 utilizări toate sunt lăsate pe rafturile frigiderului în favoarea altor 3-4 produse de acelaşi fel pe care le foloseşti parcă mai des. Condimentele vechi pot trece neobservate în frigider chiar şi luni, dar ce este cel mai grav este faptul că nici nu se aruncă deoarece sunt folosite prea puţin, iar cutiile sunt de multe ori destul de pline. Fă-ţi timp din când în când şi verifică-le, chiar dacă ai folosit acel muştar o singură dată şi deja nu-ţi mai aduci aminte când l-ai cumpărat, aruncă-l, locul sau este la coşul de gunoi.

Citește și:   Uite cât de simplu poate fi să ai gemeni! Care sunt lucrurile de care trebuie să ţii cont

4 Resturile de mâncare. În mare parte se aplică aceleaşi sfaturi ca la condimente. Chiar dacă acestea par încă proaspete, iar mirosul nu te scoate din camera, timpul lor este deja trecut. Oricât de mult ne-am dori ca un fel de mâncare să se păstreze în stare perfectă pentru săptămâni, acestea nu au cum. Doar dacă nu vrei să rişti să te îmbolnăveşti mai târziu.

5 Salmonela. Nu există frigider ce sclipeşte de curăţenie şi chiar dacă pare şi tu eşti convinsă că îl cureţi şi-l îngrijeşti cu stricteţe, se pot găsi urme scurse ici-acolo ce pot conţine această bacterie. Chiar dacă mediul ei preferat este cel călduros şi probabil eşti de părere că în frigider nu are cum să apară sau să se dezvolte, ca să fi sigură, ia-ţi de la bun început toate măsurile. Până la urmă sănătatea ta şi a familiei tale sunt pe primul loc.

6 Brânza veche. Nu, nu este vorba de tipul de brânză care devine mai bună cu timpul. În schimb, orice tip de brânză moale nu se poate păstra la frigider mai mult de 2 săptămâni maxim. Dacă ai acasă brânză mai veche de 2 săptămâni în frigider, este indicat să o arunci la coşul de gunoi.

Citește și:   Această băutură pe care o consumi ZILNIC îți distruge oasele!

7 Bacterii criofile sau psihrofile. Termenul de psihrofil face referire la organismele vii care trăiesc în condiţii extreme suportând temperaturi foarte scăzute. Da, ai înţeles, frigiderul este locul lor preferat. Aceste bacterii includ vibrioni şi alte bacterii pe care, clar, nu ţi le doreşti înăuntrul corpului tău.

8 Conservele deschise. Poate le-ai folosit, la un moment dat, au mai rămas, nu le-ai scos din conservă de metal, iar aceasta a ajuns aruncată prin frigider. Chiar dacă pe multe conserve este specificat faptul că în 24 de ore conţinutul trebuie consumat, foarte mulţi oameni ajung să le deschidă şi să le folosească şi mai târziu fără să-şi dea seama că în aceste ore conţinutul conservei se strică. Metalul acţionează împotriva altor alimentelor odată ce intră în contant cu aerul, lucru ce duce la voma şi complicaţii medicale mai grave.

9 Mucegai. Nu doar bacterii microscopice cresc în frigiderul tău. Mucegaiul tolerează sarea cât şi zahărul şi se poate instala pe containerele din spatele frigiderului de care, probabil ai şi uitat.

Sursa 

Leave a Response