close

8 trucuri simple pentru a indentifica mierea falsă!

honey

Mierea este unul dintre cele mai pure alimente produse de natură. Nutritionistii o numesc “aliment funcţional”, pentru proprietăţile sale nutritive naturale si numeroasele beneficii pentru sanatate. Mierea crudă (care nu fost pasteurizată sau supusă la temperaturi care să le depaşească pe cele al stupului) contine 22 amino acizi si 27 minerale, printre care calciu, fier, zinc, potasiu, magneziu si chiar si seleniu. Este bogată in vitamine ca vitamina B6, tiamina, riboflavina, acid pantotenic si niacina.

Sună perfect, nu? Ei bine, nu chiar, pentru ca nu toată mierea este la fel. Multă miere din import este produsă in China, unde reglementarile cu privire la siguranţa alimentelor sunt aproape inexistente.

Cum se recunoaşte mierea ieftină şi contrafacuta:

1. Verifică intotdeauna eticheta. Daca produsul contine glucoza sau sirop de porumb cu fructoza, atunci nu este miere adevarata.
2. Gustă mierea. Daca are gust de flori sau plante, atunci este posibil sa fie naturala. Mierea falsa este doar dulce, cu o vaga aroma de miere.

3. Pune o picatura de miere pe degetul mare
. Daca se imprastie, nu este pura, pentru ca mierea pura ramane legata.
4. Pune cateva picaturi de otet intr-o solutie facuta din miere si apa. Daca face spuma, inseamna ca in miere a fost adaugat ipsos!

5. Mierea naturala cristalizeaza in timp sau daca o tii la rece, cea ultra-filtrata nu va cristaliza.

6. Pune intr-un pahar cu apa cateva picaturi de iod si apoi, miere. Daca se albastreste, inseamna ca a fost amestecata cu amidon de porumb si nu este naturala.

7. Pune un varf de deget de miere pe capatul unui chibrit si aprinde-l
. Daca arde, e miere pura.
8. Intr-un pahar cu apa pune o lingura de miere. Daca se dizolva, este falsa. Mierea pura nu se dizolva, ci cade pe fundul paharului.

Citește și:   10 secrete care te ajută să recunoști legumele tratate cu chimicale, sau care au stat mult pe tarabe

Sursa

Leave a Response