close

6 beneficii pe care le aduce consumul de ciocolată neagră sănătății tale – consum-o și tu mai des

Ciocolata este o tentatie pentru adulti si copii, iar unele persoane cred că trebuie sa fie savurată doar la ocazii speciale. Cu toate acestea, studii științifice recente au arătat că beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei negre sunt extrem de semnificative. Este mai bine să optați pentru ciocolată neagră cu o concentrație ridicată de cacao și puțin sau deloc zahăr.

Aceasta este cunoscută sub numele de ciocolată neagră amăruie. Studiile arată că ciocolata amară fără zahăr poate îmbunătăți sănătatea și reduce riscul de îmbolnăvire a inimii:

 

1. Ciocolata neagră este foarte hrănitoare

 

Dacă cumpărați ciocolată neagră de calitate, cu conținut ridicat de cacao, atunci este foarte nutritivă. Conține o cantitate semnificativă de fibre solubile și este bogată în minerale. Ciocolatei neagră de calitate este bogata în fibre, fier, magneziu, cupru, mangan și alte minerale.

2. Ciocolata neagră este o sursa puternică de antioxidanti

Cacao și ciocolata neagră conțin o varietate de antioxidanți puternici, într-o cantitate mai mare decât în majoritatea alimentelor. Ciocolata neagră este plină de compuși organici care sunt activi din punct de vedere biologic și funcționează ca antioxidanți.  Conform unui studiu, cacao și ciocolata neagră conțin mai mulți antioxidanți decât fructele, precum afinele și fructele Acai.

 

3. Ciocolata neagră poate îmbunătăți circulația sanguină și reduce tensiunea arterială

Compușii bioactivi din cacao pot îmbunătăți circulația sanguină în artere și pot provoca o scădere mică, dar semnificativă, a tensiunii arteriale.  Există multe studii care arată că pudra de cacao și ciocolata neagră pot îmbunătăți circulația sângelui și duc la scăderea tensiunii arteriale, dar efectele sunt, de obicei, ușoare.

 

4.  Ciocolata neagră crește colesterolul bun HDL 

Ciocolata amara duce la diminuarea factorilor de risc pentru bolile de inima. De asemenea, scade susceptibilitatea LDL la deteriorarea oxidativă,  crește HDL, adică nivelul colesterolului bun, și îmbunătățește sensibilitatea la insulină. Ciocolata amara poate reduce, de asemenea, rezistenta la insulina, care este un alt factor de risc comun pentru multe boli cum ar fi cele cardiovasculare si diabetul.

5.  Ciocolata neagra poate proteja pielea de soare

Studiile arată că flavonoidele din cacao pot îmbunătăți fluxul sanguin la nivelul pielii și protejează împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui. Cresc densitatea și hidratarea pielii. Dacă planificați o vacanță pe plajă, luați în considerare o dietă bogată în ciocolată negră în săptămânile și lunile precedente.

 

6. Ciocolata neagră poate îmbunătăți funcționarea creierului

Ciocolata neagră poate îmbunătăți semnificativ modul de funcționare al creierului. Pudra de cacao conține și ea substanțe stimulatoare, cum ar fi cofeina și teobromina, care reprezintă secretul reușitei acțiunii ciocolatei negre asupra creierului.

 

 

 

 

04 iunie