close

10 secrete care te ajută să recunoști legumele tratate cu chimicale, sau care au stat mult pe tarabe

2016-06-23-1466704368-9264650-healthy1

Iubim fructele și legumele, auzim de fiecare dată că nu consumăm suficiente și că ar trebui să cumpărăm direct de la producători, mai exact, de la tarabă. Dar nu strică să cunoaștem toate aceste #10 sfaturi – vom putea să deosebim produsele curate, fără chimicale, numai bune de mâncat, de cele tratate până la refuz.

  1. Un sfat super util ar fi să cumpărăm fructele și legumele în vrac, deoarece, dacă le luăm ambalate, riscăm să nu apreciem prospețimea și gradul de maturizare al mărfii.
  2. Tomatele se cumpără întotdeauna când au culoarea roșie și sunt tari. Evident, la temperatura ambientală, continuă procesul de maturizare. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.
  3. Tecile de fasole verde care nu sunt ferme (tari), castravetele și dovlecelul moale, frunzele exterioare ale verzei înmuiate arată că aceste legume sunt pe tarabă de mai multe zile.
  4. Morcovii care sunt strâmbi, care nu sunt „perfecți” și sunt mai mici ne indică faptul că asupra lor nu s-a intervenit cu produse chimice în cantitate mare.
  5. Spanacul, legumele în foi, în general, nu sunt mari iubitoare de umezeală. Ca atare, când ajungeți acasă, este bine să uscați aceste legume sau să le scoateți din punga de plastic. În caz contrar, riscați să se strice rapid.

    Dish of broccoli and lemon pieces in tomato sauce
    Dish of broccoli and lemon pieces in tomato sauce
  6. Ciupercile trebuie cumpărate cu picior. Pălăria ciupercii trebuie să fie lipită de piciorul său. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.
  7. Caisele ținute la temperatura camerei continuă să se matureze, însă, introduse în frigider, acest proces încetează și, odată cu aceasta, se pierde și aroma fructului proaspăt. Un fruct proaspăt și de calitate trebuie să emane un parfum permanent.
  8. Piersicile coapte trebuie să fie parfumate. Indiferent de culoarea lor, piersicile coapte degajă un miros persistent.
  9. În cazul prunelor sau strugurilor, ceara de deasupra fructelor are tocmai menirea de a îndepărta apa. Ca atare, umectarea acestora nu este recomandată.
  10. Și, deși nu suntem cultivatori, ci consumatori, iată câteva informații și despre banane. O banană coaptă nu trebuie să aibă puncte maro. Aceste pete maro indică faptul că maturitatea a fost depășită. Păstrarea în frigider face ca procesul de măturare să fie întrerupt.
Citește și:   13 idei geniale pentru părinţi şi copiii lor

Leave a Response