Am furat de la o bătrână, recunosc!

Cele mai frumoase vacanțe erau cele petrecute alături de bunicii mei. Bătrâna aia cu păr bălai care stătea pe prispă și mă aștepta cu mâncarea caldă și sărutări multe. Nu-mi amintesc să fi mâncat vreodată ciorbă mai bună decât a ei, cum s-ar spune “mă ungea la suflet”.

Știu că ciorbele nu au gustul acela de odinioară, când bunica ne prepara mâncarea folosind borș, așa că m-am gândit să fur o rețetă din sertarul ei de bucate, poate poate reușesc să fac și eu o ciorbă care să semene la savoare.

Bors-facut-in-casa

Mărturisesc, n-am dat de greu, a fost chiar simplu, v-aș putea învăța și pe voi să vă faceți borș acasă, cu toate că știu, este ieftin cel găsit în comerț. Iată, însă, rețeta găsită și folosită de mine. Spor!

Ingrediente:

-tărățe din grâu


-mălai


-apă


-drojdie de bere

Metoda de preparare: borşul se prepară de obicei într-o putină de stejar de 8-10 litri, însă dacă nu aveţi în casă, puteţi folosi şi un borcan sau o olicică de lut. Umpleţi un sfert din recipient cu tărâţe din grâu, amestecate cu o mână de mălai. Acestea se umezesc bine cu apă rece, peste care turnaţi apă clocotită, până când vasul s-a umplut trei sferturi. Amestecaţi bine cu un făcăleţ şi după ce s-a răcit, adăugaţi o jumătate de kilogram de tarate acrite în borş. Dacă nu aveţi astfel de trate, puteţi să le umeziţi la început cu borş, în loc de apă. Dacă nu aveţi nici borş în casă, puteţi folosi o bucăţică de drojdie de bere.

Amestecaţi bine totul, acoperiţi vasul cu un prosop curat şi lăsaţi să stea la căldură circa 24 de ore.

Posturi similare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *