close

6 obiecte din bucătăria noastră în care se adună o cantitate impresionantă de bacterii

Bucătăria este încăperea din casă în care se găsesc cele mai multe bacterii,  chiar mai multe decât în baie. Schimbările de temperatură și toate tipurile de alimente transformă bucătăria noastră într-o sursă de infecții. Pe lângă curățenia obișnuită, este necesară dezinfectarea obiectelor și suprafețelor care au contact direct cu alimentele, pentru a scăpa debacterii care ne pot afecta sănătatea. Iată câteva dintre obiectele cel mai contaminate din bucătărie:

 

1. Burete și cârpă

Din cauza umidității și a contactului direct cu murdăria și produsele alimentare, aceste obiecte de curățare sunt locul perfect pentru a adăposti bacteriile. Acumulează 200 de ori mai multe bacterii decât toaleta, așa că se recomandă să le schimbați des. Pentru a elimina bacteriile din burete, poți să îl pui în mașina de spălat vase.

 

2. Recipientul de sare

Recipientul de sare  se găsește de obicei în toate bucătăriile. În mod normal, nu are capac și este aproape de foc pentru a facilita utilizarea sării în timpul gătitului.Din această cauză, particule ale alimentelor pe care le gătim pot sări în recipient. Se recomandă să utilizați o sticlă care conține un capac și să schimbați des sarea.

 

3. Suport de ouă din plastic

Scapă de aceste suporturi de ouă din plastic. Cartoanele în care sunt ambalate ouăle pe care le cumpărăm sunt concepute pentru a le proteja de diferite bacterii și pentru a nu contamina alte alimente în frigider. Dacă totuși doriți să continuați să utilizați aceste suporturi, trebuie să le dezinfectați în mod regulat cu detergent și apă caldă, deoarece acestea sunt în contact permanent cu coaja oului, partea în care se pot găsi cele mai multe bacterii.

 

4. Scânduri de tăiat

Prin contactul direct cu alimentele, scândurile au multe bacterii pe suprafațșa lor. Este recomandabil să aveți o scândură pentru fiecare tip de aliment și să nu tăiați totul pe una singură. Poți dezinfecta cu produse speciale sau cu zeamă de lămâie și oțet.

 

5. Mașină de cafea

Din cauza umidității, a resturilor de cafea și a căldurii, aparatul de cafea este un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Acestea pot apărea în rezervorul de apă sau în sită, așa că se recomandă să demontați și să curățați aparatul de cafea de cel puțin două ori pe săptămână. Astfel, puteți să-l curățați în profunzime, eliminând mai bine resturile de cafea.

 

6. Scurgător

Scurgătorul sau tacâmurile sunt un adăpost ideal pentru bacteriidin cauza umidității. Aceste obiecte nu sunt curățate de obicei ori de câte ori ar trebui. Urmele de săpun și apă se acumulează în ele provocând apariția mucegaiului și a bacteriilor.

 

 

 

 

31 mai