close

Cum deosebești căpșunele adevărate de cele din „plastic”! Urmărește aceste 5 indicii!

Căpșunele sunt nu numai delicioase, ci și foarte utile, datorită faptului că au mulți antioxidanți, magneziu și potasiu. Cu toate acestea, nu e un secret că multe dintre fructele pe care le găsim în magazine nu sunt tocmai naturale. Așadar, dacă vrei să recunoști căpșunele false de cele adevărate, fii atent la următoarele 5 indicii!

1. Mirosul

Prima dată, ar trebui să acorzi atenție mirosului atunci când alegi căpșunele. Căpșunele naturale au un miros puternic și aromat, fără alte adăugări. Dacă mirosul este slab, atunci probabil au fost crescute cu substanțe chimice.

2. Culoarea

Căpșunele trebuie să fie roșii și puțin lucioase. Fructele roșii închise trebuie tratate cu grijă: vânzătorii ar putea să le adauge în mod artificial culoarea. Căpșunele pale care sunt verzi în locurile în care nu sunt coapte, nu se vor coace nici după ce au fost culese, așa că nu le cumpăra.

3. Forma și dimensiunea

Forma și dimensiunea căpșunelor depind de soiul lor, deci nu există sfaturi generale cu privire la asta. Încearcă încă să nu fii ispitit de fructele care sunt prea mari, căci acestea ar putea fi umplute cu apă pentru a căpăta mai mult volum. De asemenea, fii atent și dacă acele căpșune sunt deteriorate, căci ele ar putea începe deja să putrezească.

4. Frunzele

O frunză de la baza unei căpșune poate spune multe despre calitatea sa. Mai întâi de toate, ar trebui să fie prezente, căci căpșunele fără frunze nu vor rezista prea mult. În al doilea rând, în cazul în care frunzele sunt uscate sau galbene, înseamnă că fructele au stat deja pe raft câteva zile. Ultimul sfat: dacă există un spațiu între frunze și fruct, atunci probabil acesta va fi dulce.

5. Semințele

Cu cât mai îndepărtate sunt semințele unele de altele și cu cât mai înfipte sunt, cu atât este mai dulce căpșuna. Deși acest truc nu are dovadă științifică, merită încercat!