close

Care este cel mai sănătos tip de carne? Răspunsul nutriționiștilor te va uimi

paleodiet1

Carnea de pui a fost detronată de carnea de porc la capitolul beneficii aduse organismului. Potrivit medicilor nutriţionişti, carnea slabă de porc este mai săracă în calorii întrecând chiar carnea provenită din pieptul de curcan.

Aceștia ne recomandă să alegem muşchiul şi cotletul în detrimentul cefei de porc.

Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o bună sursă de energie şi are efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor şi performanţelor mentale, iar prin conţinutul de antioxidanţi esenţiali stimulează imunitatea organismului în sezonul rece.

Carnea de porc slabă are mai puţine calorii decât pieptul de curcan, deşi acesta e mai săţios. Ambele sorturi de carne sunt sănătoase dacă nu sunt prăjite.

Cardiacii ar trebui să o consume însă cu moderaţie, iar cei cu probleme renale şi gută trebuie să evite carnea de curcan.

Ambele sortimente sunt sănătoase atât timp cât sunt gătite dietetic, fără prăjire: la grătar (grill, fără foc), la cuptor sau prin sotare, şi nu sunt garnisite cu cartofi sau alte făinoase (mămăligă, orez). O porţie nu ar trebui să depăşească 100 de grame.

Citește și:   De ce mâncăm atunci când nu ne este foame?

Leave a Response