close

7 fructe pe care să nu le ții NICIODATĂ în frigider. Pe al 2-lea îl ținem cu toții!

Dacă ai obiceiul să arunci tot ce cumperi în frigider în ideea de a rămâne proaspăt mai mult timp, poate că ar fi mai bine să te documentezi mai întâi. Temperatura din frigider poate dăuna anumitor fructe, acestea devenind fleoșcăite, sau le poate face să aibă un gust neplăcut.
Iată fructele pe care ar fi mai bine să le depozitezi în altă parte!
1. Fructele cărnoase 
Fructele cărnoase (cum ar fi piersicile, prunele, nectarinele, cireșele) pot fi foarte afectate de temperaturile scăzute din frigider. Știi ce înseamnă asta? Își vor pierde aroma și dulceața care ne fac să le iubim atât de mult. În schimb, după ce s-au copt suficient și sunt moi, le putem ține în siguranță în frigider.
2. Pepenii 
Ține pepenii departe de frigider dacă vrei să le păstrezi aroma (și suntem siguri că vrei). În plus, păstrarea lor la temperatura camerei ajută la păstrarea antioxidanților pe care îi conțin. Însă, după ce i-ai tăiat, ar fi indicat să îi pui la frigider, pentru a preveni înmulțirea bacteriilor.
3. Roșiile 
Nu este nimic mai neplăcut decât o roșie acră. Dacă vrei să le păstrezi gustul dulceag, evită să pui în frigider roșiile care nu sunt foarte bine coapte, pentru că acest lucru le va afecta enzimele care le dau gustul plăcut. Singura excepție este în cazul roșiilor foarte coapte, acelea trebuie ținute în frigider pentru a preveni apariția mucegaiului.