close

10 secrete pe care restaurantele de fast food le ascund și despre care angajații nu vorbesc niciodată!

Fiecare persoană modernă știe ce este fast-food-ul. Ritmul vieții moderne încurajează oamenii să-și valorifice viteza, simplitatea și supra-saturarea cu mâncare rapidă. Dar un lucru pe care persoanele moderne nu le știu sunt trucurile pe care restaurantele de fast food le folosesc pentru a ne îndemna să consumăm acest tip de mâncare nesănătoasă.

După ce le vei afla, te vei gândi de 2 ori înainte de a mânca la un fast food:

10. Cel mai bun moment pentru a servi fast food

Timpul perfect de a merge la un restaurant fast-food este în timpul așa-numitelor ore „ocupate”” (între orele 11:00 și 13:00 și între 18:00 și 20:00). Nu este ușor să obții o masă, dar acesta este momentul când se servesc alimente proaspete.

9. Dacă vrei cartofi prăjiți proaspeți, comandă-i fără sare

Cartofii prăjiți sunt presărați cu sare imediat ce se prepară un lot întreg, iar personalul va trebui să facă o nouă servire nesărată, special pentru tine.

8. Mirosul din bucătărie face parte din strategia de marketing

Dacă treci pe lângă un fast food, e dificil să reziști mirosului tentant al mâncărurilor delicioase. Asta se întâmplă cu un motiv. Multe restaurante încearcă să se asigure că mirosul de gătit ajunge la nasul celor de afară. Unele restaurante își lasă ușile deschise la bucătărie, în mod intenționat.

7. Coca-Cola este mai ieftină decât ceaiul, deoarece stimulează pofta de mâncare

În localurile de fast-food, sucurile sunt în mod normal mai ieftine decât ceaiul. Acest lucru se datorează faptului că ei doresc ca oamenii să cumpere mai multe sucuri: este imposibil să-ți stingi setea cu un suc dulce, și vei cumpăra iar, și iar. De asemenea, dioxidul de carbon stimulează apetitul.

6. Cartofii prăjiți conțin 19 ingrediente

Gustul legendar al cartofilor prăjiți de tip fast food se realizează prin amestecarea a aproximativ 20 de ingrediente. Cartofii sunt baza. Celelalte 18 sunt câteva grăsimi, aditivi și substanțe de ameliorare a aromei, ceea ce face ca acest aliment să nu fie complet inofensiv.

5. Nu e un lucru înțelept să fii o persoană matinală

Nu merge în locurile de fast-food chiar imediat după deschidere. Angajații curăță echipamentul de bucătărie cu niște substanțe chimice agresive, care pot rămâne pe mașinile din bucătărie, iar acestea pot ajunge direct în mâncarea ta.

4. Fast food-ul de astăzi este mult mai caloric decât acum 30 de ani

Astăzi, porțiile alimentelor noastre preferate au crescut, la fel și cantitatea de calorii din ele. De exemplu, un cheeseburger conține cu 75% mai multe calorii în comparație cu „predecesorul” său din anii 1980. Acum 20 de ani, cartofii prăjiți erau de două ori mai puțin calorici. Pizza a câștigat cu 70% mai multe calorii între timp.

3. Cantitatea de zahăr dintr-un milkshake depășește norma zilnică recomandată de 2-3 ori 

Un milkshake este una dintre băuturile clasice în localurile de fast-food. Este deosebit de popular în timpul verii.
Norma zilnică de zahăr este de aproximativ 30-60 de grame, în timp ce o porție de lapte cu miere conține aproximativ 90 de grame de zahăr.

2. Totul este mai delicios atunci când mănânci cu mâinile

Știi de ce nu există furculițe și cuțite în restaurantele de fast-food? Un răspuns posibil este că atunci când o persoană mănâncă cu mâinile goale, obține mai multă plăcere, iar ca rezultat, mănâncă mai mult.

1. Dozatoarele de suc sunt foarte murdare

Sucul din dozatoarele de la fast-food sunt dificil de spălat. Imaginează-ți cât de multe bacterii, germeni și mucegai sunt acolo. Mediul zaharat este perfect pentru dezvoltarea acestor „locuitori”.

CITEȘTE URMĂTORUL ARTICOL

12 lucruri despre FAST FOOD pe care angajații nu ți le spun NICIODATĂ!

Fast food-ul este complet incorporat în societatea noastră în prezent, iar a rezista ispitelor ei este ceva ce multă lume nu reușește. Dar pun pariu că nu știai ce trucuri și secrete se ascund în spatele restaurantelor fast-food și cum se folosesc acestea de ele pentru a atrage noi clienți și a vinde cât se poate de mult posibil.

Descoperă-le citind următoarele rânduri!

1. Fiecare produs are același gust. 

Lanțurile de fast food știu exact ce fel de gust preferă oamenii mai mult, motiv pentru care toate produsele lor alimentare se folosesc de aceeași bază pentru gust. În acest fel, ei pot satisface imediat dorințele clienților.

2. Burgerii sunt gătiți într-o clipă. 

Burgerul este cel mai simplu produs de preparat, asta în doar 30 de secunde. Motivul din spatele timpului atât de scurt? Pur și simplu a fost înghețat înainte de a fi adus la bucătărie.

3. Hrana lor este făcută pentru a fi consumată rapid. 

Într-un restaurant fast food, înghiți o bucată de mâncare după ce ai mestecat de 12 ori, în medie. În afara restaurantului, mestecați în general de 15 ori. Cu cât mai puțin mestecăm alimentele, cu atât suntem mai mulțumiți și mâncăm mai mult.

4. Schema de culori este proiectată pentru a crește apetitul. 

Culorile roșu și galben sunt folosite cu un motiv de către lanțurile de fast food. Ei le combină perfect, căci la nivel subconștient, aceste culori te fac să te oprești pentru a-ți dori să mănânci ceva. Se mai numește și „teoria ketchup și muștar.”

5. Obiectivul principal este de a vinde cât mai mult.

Experții au descoperit că este dificil să refuzi ceva atunc când îți este oferit direct. 85D dintre oameni comandă mai mult decât au intenționat inițial să facă, atunci când angajații din restaurante le sugerează mai mult.

6. O Coca-Cola standard este o Coca-Cola mare.

Un mod simplu de a vinde o cantitate mare de băuturi este să crești volumul/dimensiunea lor. Oamenii aleg instinctiv băuturile medii, dar din această cauză, băuturile standard sunt de fapt cele mai mari. Mai mult de atât, dacă nu specifici dimensiunea pe care o dorești, vei fi întotdeauna servit în mod neprevăzut cu cea mai mare cantitate.

7. Carnea la grătar este o iluzie. 

Burgerii preparați la restaurantele fast-food sunt pregătiți în prealabil în fabrici mari, iar apoi congelați. Lanțurile de fast food doar adaugă o aromă artificială de fum pentru a-i face să pară ca și cum ar fi fost gătiți la grătar.

8. Salatele nu sunt întotdeauna cea mai sănătoasă opțiune. 

Multe lanțuri de fast food oferă salate ca o opțiune „sănătoasă” în prezent. Dar din cauza aditivilor pe care le folosesc pentru a le face, o astfel de alegere de masă se poate dovedi a fi cea mai bogată în calorii.

9. Cafeaua nu te stimulează. 

Acestea conțin o substanță chimică ce atunci când sunt amestecate împreună, în condiții de temperatură ridicată, pot avea un efect asupra sistemului nervos, provocând depresie și reducerea atenției.

10. Ouăle nu sunt pur și simplu ouă. 

Oul care apare uneori ca un ingredient în mesele de la micul dejun conțin atât o parte de ou real, cât și un amestec de glicerină, dimetilpolisiloxan (o formă de silicon) și aditivul alimentar E552. Mai bine vă pregătiți ouăle la domiciliu.

11. Cola nu este într-adevăr mai bună. 

Unii oamenii cred că băuturile carbogazoase de la McDonalds au un gust mai bun decât cele cumpărate din magazine. De fapt, sunt la fel, dar lanțurile de fast-ffod amestecă adesea concentrat și apă împreună, chiar la fața locului și chiar înainte de servire, ceea ce le face să pară că au un gust mai proaspăt.

12. Nu consuma mâncarea lor pe drum. 

Cele mai multe mese servite în restaurante fast-food sunt destinate să fie consumate într-o perioadă foarte scurtă de timp după ce au fost preparate. Cartofii pai, de exemplu, rezistă în stare proaspătă doar 5 minute, după care încep să-și piardă din gust. Până când ai ajuns acasă, hamburgerul nu va mai avea un gust la fel de bun.