close

Legume congelate sănătoase? Unele devin chiar mai “puternice” prin îngheţare

legume-congelate

Unele legume congelate sau fructe nu doar ca nu isi pierd nutrientii esentiali, ci castiga puteri mai mari in ceea ce priveste proprietatile antioxidante.
Men’s Health prezinta o lista de legume congelate si fructe inghetate care isi sporesc proprietatile si au chiar mai multi nutrienti daca le bagam la congelator, conform studiilor la care a contribuit chiar si o echipa de cercetatori romani.

download

Fructe si legume congelate care isi pastreaza cel mai bine proprietatile

1. Porumbul
Majoritatea consumatorilor prefera porumbul la conserva, dar trebuie sa stiti ca gustul acestuia este dezamagitor in comparatie cu porumbul congelat. In plus, prin congelare, porumbul isi sporeste nivelurile de luteina si zexantina, antioxidanti care ne protejeaza vederea, cu nu mai putin de 118%.
2. Mazarea
Aceste legume congelate au aproape acceasi textura si acelasi gust precum varianta proaspata. Studiile au aratat ca prin congelare, mazarea pierde doar o zecime din cantitatea de vitamina C si asta dupa un an in congelator. In plus, nivelul de antioxidanti creste prin congelare.
3. Spanacul
O echipa de cercetatori polonezi a aratat ca o portie de spanac congelat contine mai mult calciu decat daca ar fi fost proaspat. Totusi, acelasi studiu ne avertizeaza ca aceste legume congelate pierd 43% din cantitatea de folati la 3-6 luni dupa congelare.
4. Afinele
Depozitati acest superaliment la mai putin de zero grade si nu veti pierde flavonoidele din acest fruct care previn bolile de inima si cancerul, conform unui studiu romanesc. Da, romanesc. Facem si noi studii alimentare, iar acesta realizat pe afine a fost preluat de multe jurnale si publicatii de nutritie.
5. Ciresele
Si in cazul cireselor, congelarea le face mai puternice in lupta cu cancerul, dar nu pentru mult timp. Daca asteptati mai mult de 6 luni, nivelul polifenolilor (antioxidanti) din cirese scade cu 50%.
Recomandarea noastra, la fel ca in cazul diverselor legume congelate, este sa depozitati doar pentru cateva luni fructele si, de preferat, sa le cumparati proaspete si cat mai naturale si abia apoi sa le congelati.
Fructele si legumele congelate din supermarket nu sunt neaparat mai nesanatoase, dar este greu sa verificati data la care au fost congelate, mai ales la cele varsate.

Citește și:   Studiile demonstrează care e fructul-minune care previne apariția cancerului!

Sursa: scrubbing.in

Leave a Response