close

AȘA sunt făcute defapt jeleurile! Stai departe de ele!

1

Indiferent cât de apetisante sunt, trebuie să vă informăm cu ceva nu prea plăcut. Jeleurile sunt groaznice, și așa au fost și cele din copilăria ta, și cele pentru copilul tău.

O singură consumare, să zicem 18 ursuleți-jeleu,  conține aproape 22 de grame de zahăr, echivalentul a 5 lingurițe de zahar, însemnând 58% din doza zilnică recomandată. Consumul excesiv de zahăr poate duce la o serie gravă de probleme de sănătate, incluzând creșterea apetitului, probleme cu dinții, creșterea în greutate, diabet sau condiții ale inimii.

Zaharul creează dependență!

Dar îți vor mai plăcea ursuleții-jeleu dacă îți arăt de unde vin?

Image: Alina Kneepkens

Gelatina este substanța care dă textură jeleurilor.  Ești conștient câți porci au trebuit să fie incendiați ca să poți să te bucuri, însă, de acea textură gelatinoasă? Muncitorii le vor îndepărta tendoanele, pielea, ligamentele și oasele, apoi vor fierbe aceste componente și vor produce asta:

Image: Alina Kneepkens

Producătorul belgian Alina Kneepkens a făcut un film în care a arătat cum se face gelatina și a declarat că acele locuri se aseamănă unor ”case ale măcelului”.

Citește și:   9 cauze ale căderii părului. Rămâi uimită de a şaptea, faci asta TOT TIMPUL!

Stai departe de gelatină chiar și în bucătăria ta! În schimb, folosește agar, un gelifiant natural și organic.  Produce același efect ca gelatina animală, însă fără a suferi vreo creatură la producerea ei!

Leave a Response