close

Incredibil! Un aliment de care lumea e terifiată, care de fapt îți ajută gândirea, memoria și te face și să slăbești!

160127124503-chocolate-exlarge-169

Oamenii de știință de la Universitatea Syracuse din New York au condus recent un studiu pe un grup țintă de 968 de persoane cu vârste cuprinse în 23 și 98 de ani. Obiceiurile lor alimentare nu au fost schimbate.

Experimentul a arătat faptul că ciocolata are un efect direct asupra performanței noastre cognitive și consumul regulat de ciocolată poate îmbunătăți memoria și gândirea abstractă.

6747410-3345-1466160193-1474354594-1474383060-650-9e8479c544-1474399272
Acum câțiva ani, niște cercetători de la Universitatea din Tel Aviv au dezvăluit că mănâncă ciocolată în fiecare dimineață, susținând că îi ajută la serviciu. Contrar credinței generale că ar trebui să reducem cât mai mult consumul de ciocolată, s-a dovedit că aceasta ajută chiar și la scăderea greutății în exces.

,,Atunci când te trezești, creierul tău are nevoie de energie imediat. Acesta este momentul zilei în care corpul tău transformă mâncarea în energie. Mai târziu în zi, când mănânci, creierul și corpul tău folosesc în continuare din energia dobândită anterior, așa că o să tranformi mâncarea în rezervă de grăsime”, declară celebrul doctor Daniela Jakubowicz.

Citește și:   CE MÂNCA AUDREY HEPBURN LA MICUL-DEJUN

chocolate

Ciocolata însă nu ar trebui mâncată mai târziu de ora 9 dimineața.

Deci ce se găsește în ciocolată încât este atât de benefică pentru noi? Este vorba despre un nutrient numit flavonoid care reprezintă 20% din totalul componentelor prezente în boabele de cacao. Se mai găsesc și în ceai, vin roșu și fucte precum strugurii sau merele.

recipe-image-legacy-id-1043451_11

 

Sursa articolului: BrightSide

Leave a Response