close

Ce să mănânci și de la ce să te dai înapoi, în funcție de zodia în care te-ai născut

zodiac-signs-and-food

BERBEC (21 martie – 20 aprilie)

Plini de energie, sexy, neastâmpărați, mereu activi și mari amatori de distracții, sar putea spune că pizza la domiciliu a fost inventată special pentru Berbeci; totuși, ei savurează și mâncărurile selecte, mai cu seamă dacă sunt bine condimentate cu chilli, boia sau piper.

Slăbiciuni cosmice: Nevrând să-şi piardă vremea mâncând, Berbecii și-au format niște deprinderi alimentare complet greșite. La masă, de pildă, ei stau cu ochii în televizor sau întorc pe toate fețele problemele de serviciu, ceea ce numai sănătos nu este! De multe ori, Berbecii mănâncă doar ca să-şi mai potolească nervii. Iar aceasta înseamnă: calorii consumate și totuși… grăsimi.

Suplețe și formă maximă astrologică: Pentru a slăbi, Berbecii au nevoie de impulsuri inteligente. Regula nr.1: mâncând încet, în liniște, mănânci conștient și înveți să savurezi și porțiile mai mici. Și optezi pentru vitamine, în loc să consumi grăsimi ascunse (fastfood). Pentru potolirea „crizelor” de foame datorate stării de nervozitate: ronțăiți pâine de graham, care nu conține aproape deloc grăsimi.

TAUR (21 aprilie – 20 mai)

Este cunoscută predilecția Taurilor pentru opulență și lux. Fiind gurmanzi, ei se „topesc” după ciocolată, înghețată și frișcă, dar nu le displac nici plantele puternic aromate, precum coriandrul, busuiocul și rozmarinul, care – în plus – sunt și foarte sănătoase.

Slăbiciuni cosmice: La atâta poftă de viață (și nu oricum), ochii Taurilor sunt adesea mai mari decât stomacul. Iar punctul lor slab îl constituie dulciurile, consumate, nu de puține ori, pe ascuns.

Suplețe și formă maximă astrologică: în lupta cu kilogramele, de mare ajutor vă sunt porțiile rafinate în toate variantele posibile, de pildă, salatele de legume (rădăcinoase) sau garniturile cu sparanghel, broccoli sau praz. Potrivită pentru dvs: bucătăria italiană, ușoară. De reținut: limitați durata cinei și mai dați o raită în jurul blocului.

GEMENI (21 mai – 21 iunie)

Gemenii există pe lume pentru a alunga tristețea, plictiseala și melancolia. Îi incită tot ce este nou. Fiind născuți pentru a-i antrena pe ceilalți, elixirul vieții lor este dialogul. Într-o mână receptorul și în cealaltă furculița cu spaghete? Nici o problemă, pentru că Gemenii vorbesc, gândesc, mănâncă și beau repede. Gustări, sandwich-uri, cartofi prăjiți și hamburgeri – ar fi suficiente ca să supraviețuiască.

Slăbiciuni cosmice: Mai degrabă repede decât bine?! Și Gemenii sunt fani convinși ai fastfoodului. Și mai sunt și curioși. Indiferent dacă este bun sau sănătos. Nu se concentrează asupra mâncatului, observând uneori – abia noaptea – că le e foame. Deprindere nesănătoasă, care depozitează grăsimi!

Suplețe și formă maximă astrologică: Mai multă răbdare la masă și o combinație mai sănătoasă de alimente – cam asta ar fi. Pentru că vă place în mod deosebit grătarul, ar trebui să vă satisfaceți plăcerea de a experimenta mâncând legume la grătar. În felul acesta, bucuria culinară va fi dublată de pierderea kilogramelor.

Citește și:   15 Pisici care au cea mai PROASTĂ zi din viața lor! O să mori de râs:))))

RAC (22 iunie – 22 iulie)

Se spune că mâncarea menține legătura dintre trup și suflet, iar Racii au nevoie de ea în orice situație: ca impuls sau mângâiere, pentru a se simți fericiți sau pentru a se relaxa. Această nevoie izvorăște din slăbiciunea Racilor pentru „locurile primitive” ale vieții: patul și vatră. Bucatele lor preferate sunt variate: salată, pepenele, pastele făinoase și prăjiturile.

Slăbiciuni cosmice: Racii percep prepararea unui meniu ca pe un act de creație, fapt confirmat de numărul mare de bucătari de primă mână născuți în această zodie. Și pentru că Racii îmbină mâncatul cu stările sufletești, ei găsesc întotdeauna un prilej pentru a găti. Și de aici, firește, tendința spre îngrășare.

Suplețe și formă maximă astrologică: Fiind familiste convinse, femeile Rac – mai ales – reușesc să slăbească împreună cu toți ai lor. Dar pentru asta, va trebui să vă demonstrați talentul culinar inventând tot felul de cocktail-uri cu vitamine, supe și legume gratinate.

LEU (23 iulie – 23 august)

Unu la mână: trăiesc acum; și doi la mână: trăiesc o singură dată! De aceea apreciază Leii tot ce e mai bun din pește, din carne, din desert.

Slăbiciuni cosmice: Pentru că le place întotdeauna mai opulent, mai scump sau mai mult, Leii nu prea sunt dispuși să sufere de foame. Iubesc luxul, inclusiv în farfurie, ceea ce nu este chiar ideal pentru siluetă și sănătate.

Suplețe și formă maximă astrologică: Nu trebuie neapărat un meniu compus din 5 feluri, ca variație merge și un sandvici cu curcan și salată verde. Iar dacă mai și constată că lucrurile simple (legume, supă sau pește la grătar) sunt mai bune decât mâncărurile complicate și opulente, Leii se pot mândri cu silueta lor.

FECIOARĂ (24 august – 23 septembrie)

Dacă citește cineva cu maximum de atenție textul de pe pachetul cu tăieței sau conținutul exact al alimentelor tipărit cu litere abia lizibile, aceștia sunt cei născuți în zodia Fecioarei. Sunt chibzuiți și disciplinați și sănătatea este foarte importantă pentru ei. De aceea preferă alimentele bune și proaspete.

Slăbiciuni cosmice: Fecioarele sunt capabile să ciugulească din farfurie, alegând bob cu bob, ajungând să numere caloriile și să vâneze, constant, vitaminele. Ce le lipsește: bucuria de a savura. Nici o altă zodie nu reacționează la fel de repede la alimentele nesănătoase, necoapte sau stricate precum Fecioară. Este deci logic ca, în ciuda alimentației atente, să sufere frecvent de probleme de digestie. La aceasta contribuie și plăcerea de a ciuguli, care devine și mai pregnantă în condiții de stres.

Suplețe și formă maximă astrologică: Ar fi greșit să vă limitați la câteva frunze de salată. Dacă vreți, consumați legume călite și mâncăruri ușor de digerat, de exemplu pui și pește.

BALANȚĂ (24 septembrie — 23 octombrie)

Citește și:   Fobii mai putin intalnite si foarte ciudate! Tu le stiai

Balanțele pun mare preț pe aspectul fizic. Au simț estetic și le plac mâncărurile preparate cu dragoste. Este clar, deci, că le plac mai mult mâncărurile gătite cu sos, decât salatele de legume.

Slăbiciuni cosmice: în ciuda sensibilității, Balanțele își supun adeseori organismul la stres și la toxine. Este mai important pentru nativii din această zodie decât „sănătos”. Mai bine să mănânce prost la un restaurant faimos decât undeva mai modest, dar ca la mama acasă. În perioadele bune din punct de vedere al sănătății, n-ar fi nici o problemă. Dar când intervine stresul sau supărarea, urmările sunt evidente: elanul le dispare, iar părul și pielea devin terne.

Suplețe și formă maximă astrologică: Vă considerați organismul un templu? Atunci tratațil ca atare, nu numai exterior. Ceea ce mâncăm este substanță energizantă și elixirul frumuseții. O dietă „verde”, cu multe legume și fructe proaspete este ideală pentru orice Balanță. Pentru că acestea conțin vitamine și substanțe minerale din belșug. Importante sunt și mesele regulate. Iar pentru calm și relaxare: yoga și exerciții de meditație.

SCORPION (24 octombrie – 22 noiembrie)

Scorpionii sunt teoreticieni recunoscuți care știu foarte multe și despre mâncare. Dar gătesc ei înșiși? Nu prea au chef. Sunt visători și ascunși, le place misterul. Ciupercile, mâncărurile iuți cu chilli sau șerbetul: ei gustă — odată cu mâncarea — și nota senzuală.

Slăbiciuni cosmice în dieta astrologică: Dulciurile sunt marea lor ispită. Melancolia — obișnuită la ei — și o „tratează” cu nuga sau paste cu brânză dulce și cochetează, frecvent, cu extremele: ori nu mănâncă nimic, ori mănâncă copios; ori nu beau și nu fumează, ori o fac fără nici o opreliște. Urmarea: predispoziție la dereglări stomacale.

Suplețe și formă maximă astrologică: Dietele la modă nu sunt pentru dvs. Preferați drumul greu și complicat, pentru că pare mai pasionant: regimul zero (extrem) sau alimentația în funcție de fazele lunii vă stimulează curiozitatea. Pentru că vă place să descoperiți miezul lucrurilor, aveți o preferință pentru semințe— mai ales cele de dovleac sau de susan. Foarte bune pentru a evita dulciurile.

SĂGETĂTOR (23 noiembrie — 21 decembrie)

„Cu cât mai mare, cu atât mai bine” sau „Totul va fi bine”. Autorii acestor zicale nu pot fi decât Săgetători. Partenerii (partenerele) lor nu se vor putea plânge niciodată de lipsa lor de optimism, de pofta lor de aventură sau de plăcerea lor de a călători. În schimb, de faptul că nu acceptă limite nici când este vorba de mâncare.

Slăbiciuni cosmice: Mesele ca lumea și regulate nu prea fac parte din repertoriul dvs. Nu tu mic dejun, nu tu timp pentru masa de prânz, dar cât cuprinde arahide, chipsuri. Din păcate, Săgetătorii— în lipsa lor de limită — au tendința spre îngrășare.

Suplețe și formă maximă în dieta astrologică: Fiind optimiști din fire, nu vă înspăimântă nimic, chiar dacă acul cântarului urcă încontinuu. Ca să slăbiți, va trebui să vă îmboldiți pofta de aventură, provocarea numindu-se: „mâncați corect”, ușor, multe fructe și legume preparate după rețete din țări de peste mări și țări. Săgetătorii leneși să-şi amintească că sunt, totuși, sportivi înnăscuți.

Citește și:   FEREȘTE-TE DE ACEȘTI NATIVI CÂND SUNT NERVOȘI! ZODIILE CARE PROVOACĂ URAGANE DACĂ SUNT PROVOCATE

CAPRICORN (22 decembrie — 20 ianuarie)

Ambiție, hărnicie și exactitate acestea sunt punctele forte ale Capricornilor. Mâncărurile prea sofisticate li se par de prisos. Asta nu înseamnă că nu știu să le aprecieze pe cele bune. Dimpotrivă. Dar vor să știe ce mănâncă.

Slăbiciuni cosmice: În general, în toate problemele importante, Capricornii știu să păstreze măsura. Dar mesele lor sunt lipsite adeseori de ingrediente importante pentru organism: se zgârcesc la vitamine și substanțe minerale. Problema cea mare la aproape toți Capricornii: consumă prea puține lichide!

Suplețe și formă maximă astrologică: Pentru dvs, regula cea mai importantă trebuie să fie: „Beți, beți, beți”, apă minerală, ceai verde, sucuri de fructe și de legume — cel puțin 2 l pe zi, pentru piele întinsă și rinichi sănătoși. Capricornilor li se recomandă mâncărurile cu legume multe. Fără grăsime, sunt cât se poate de potrivite pentru zilele de regim.

VĂRSĂTOR (21 ianuarie – 19 februarie)

Plini de fantezie, independenți până la extravaganță: Vărsătorii iubesc tot ce este deosebit, vor să fie mereu altfel decât ceilalți. Valabil nu doar ceea ce privește moda, ci și mâncarea. Chiar și la bufetul cu autoservire fac tot felul de combinații neobișnuite: salata cu piure de cartofi, de ce nu?

Slăbiciuni cosmice: Este bine că vă place tot ce este neobișnuit, având în vedere fantezia dvs. Dar există realități pe care nu trebuie să le ignorați, doar pentru că vi se par plictisitoare: o supă de fasole cu afumătură sau un borș țărănesc.

Suplețe și formă maximă astrologică: Sunteți printre cei puțin numeroși care nu simt nevoia să ciugulească între mese. Dacă aveți, totuși, câteva kilograme în plus, încercați un regim alimentar disociat.

PEȘTI (20 februarie – 20 martie)

Peștii sunt oscilanți: când sunt conștienți că trebuie să trăiască menținându-și sănătatea și frumusețea, când fumează, beau și dorm insuficient.

Slăbiciuni cosmice: Consecvența nu este punctul forte al Peștilor. Deși, în mod firesc, nu exagerează cu alimentația, ei își pun în pericol sănătatea. Pentru că le este indiferent ce mănâncă. Important este să-i facă frumoși, strălucitori și să-i binedispună!

Suplețe și formă maximă în dieta astrologică: Mâncărurile dvs. ar trebui să fie întotdeauna fine, dar simple. Pentru revenirea în formă, cele mai bune sunt supele. Peștii știu întotdeauna cu exactitate de ce are nevoie organismul lor și ce greșeli comit. Prea puțin somn, prea multe băuturi, mâncatul târziu, pentru că nu vă puteți rupe de prieteni? Întocmiți un plan care să vă ajute să fiți disciplinați.

Leave a Response