close

Iată ce servesc la prânz oamenii cu diferite ocupații din toată lumea!

Meniul de prânz a unei persoane spune multe despre aceasta. Unii oameni se înfruptă din caviar și vin, iar alții preferă o sticlă de Coca Cola cu banane și dulciuri. O balerină consumă de 2 ori mai multe calorii decât un om obișnuit. Ofițerii militari finlandezi beau un pahar de lapte în timpul prânzului, iar alpiniștii nu pot trăi fără tăiței instant. Iată ce consumă oamenii din toată lumea în funcție de ocupația lor:

 

1. Marinari din Rusia

Prânzul sub apă constă în preparate calde precum supă de mazăre și paste în stil marinăresc. În sumarine se consumă vin și caviar doar atunci când e sub apă. Meniul de la suprafață include doar pește. Se recomandă ca la prânz să se consume 1200 de calorii.

 

2. Astronauți din Statele Unite și Rusia

Echipele din diferite țări mănâncă împreună și chiar fac schimb de mâncare. Astronauților americani le place brânza de vaci rusească din tuburi și tocană de miel la conservă. Astronauții trebuie să toarne apă fierbinte pe o pudră specială și apoi folosesc un bai ca să bea sau încălzesc conserva într-un cuptor special. Astronauții consumă aproximativ 3500 de calorii pe zi.

 

3. Lucrători în fabrică din Belarus

Supă făcută din varză proaspătă cu smântână, paste cu sos, cocktail de fructe sau pâine se pot cumpăra în sala de mese a fabricii. 500 de calorii costă doar un dolar.

 

4. Piloți care lucrează pentru liniile majore aeriene din Olanda

Există o regulă conform căreia angajații trebuie să mănânce feluri diferite de mâncare pentru a evita ca toată echipa să facă toxiinfecție alimentară. Primesc mesele pe care le au și pasagerii de la clasa I și business class. Indiferent cine zboară cu avionul respectiv, regulile sunt aceleași pentru toată lumea. Prânzul are aproximativ 800 de calorii.

 

5. Piloții care lucrează pentru liniile aeriene low-cost din SUA

Piloții care lucrează pentru liniile aeriene mici sau low-cost primesc toți feluri identice de mâncare sau vin cu ea de acasă. Unii dintre ei folosesc bucătăriile din aeroport pentru a-și găti propria mâncare.

 

6. Angajații LEGO din Danemarca

În cafenea există un sistem de tip bufet pentru prânz. Compania sprijină ideea unei diete sănătoase, iar din acest motiv acolo se găsesc o mulțime de legume, fructe, carne de pui, brânză și batoane de granola. Se  servesc și mâncăruri calde iar vinerea se aduc aperitive.

 

7. Agenți FBI și alte Forțe Speciale Unite din SUA

Prânzul trebuie să conțină cea mai mare cantitate de calorii dintre mesele din ziua respectivă. Nu toată mâncarea este gratuită, dar există o mulțime de opțiuni, iar mâncarea e bogată în proteine și carbohidrați de care aceștia au nevoie pentru că se antrenează intens, iar cantitatea necesară depășește 3000 de calorii de persoană.