close

5 componente utile ale cafelei demonstrate de știință

În jurul băuturii pe care o preferă milioane de oameni sunt mii de mituri. Dar trebuie să fii de acord că niciun conflict nu este stins mai bine decât dovezile științifice. Iar acestea spun că utilizarea în cantități normale nu doar că nu ne face rău, ci din contra, va avea un efect pozitiv asupra organismului. De exemplu cei dependenți de cafea arată mult mai bine decât cei de vârsta lor și nu riscă să aibă boli de inimă sau cardio-vasculare. Și lista cu beneficii poate continua la nesfârșit.

1. Scade riscul de a avea ciroză
Specialiști din Italia au ajuns la concluzia că ficatul este ferit de această boală cumplită cu 50% dintre șanse dacă se utilează cafea.

2. Scade riscul de a dezvolta Alzheimer și Parkinson
În Statele Unite s-a făcut o cercetare special ca să se observe influența cafelei pentru aceste două boli. S-a dovedit că dacă bem trei cafele în fiecare zi riscăm cu mai puțin de 65% să suferim de vreuna dintre acestea.

3. Ține la distanță mai multe tipuri de cancer
În secolul trecut se credea că este foarte dăunător consumul de cafea în general. În special pentru că aducea mai aproape cancerul. Din fericire acest lucru este fals. Italienii au demonstrat că efectul cafelei este exact invers.

4. Are o influență pozitivă asupra sistemului cardio-vascular
Este un alt mit care spune că ne afectează negativ inima și organele legate de ea. S-a dovedit după o cercetare mai lungă faptul că din contra, cei care beau între trei și cinci cafele pe zi, suferă cu până la 3 ori mai puțin de orice fel de boli cardio-vasculare.

5. Nu lasă oasele să sufere
Datorită componentelor din cafea bolile de oase nu au nicio șansă să se dezvolte. Acest fapt a fost demonstrat de specialiști de la Harvard. De asemenea cafeaua nu lasă pietrele de la rinichi să se dezvolte. MAi ales dacă bei zilnic între trei și cinci cafele pe zi.