close

10 puiuți de urs alb prea drăguți să nu-i cunoașteți!

Urşii polari sunt cunoscuţi ştiinţific sub denumirea Ursus Maritimus. Denumirea dată de inuiţi pentru urşii polari este “Nanook”. Astăzi există între 20.000 şi 25.000 de mii de exemplare răspândite în lume.

Trăiesc în apropierea Polului Nord, în zona Cercului Polar, care este una din cele mai reci zone de pe Pământ. Pot fi zăriţi pe gheţari şi pe terenurile îngheţate din jurul Cercului Polar, iar teritoriul lor se întinde din zonele de coasta din Alaska, Rusia, Canada, Norvegia până în Groenlanda. Temperatura normală în aceste regiuni atinge -55 de grade Celsius, iar vânturile ating 50 km/h!
Urşii polari sunt campioni la înot! Pot înota cu o viteză de 10 km/h în ape cu temperaturi mai mici de 0 grade. Nici un medaliat olimpic nu ar putea face faţă acestor condiţii. Sunt cunoscuţi pentru că pot înota sute de km.
Sunt cei mai mari urşi din lume. Nou-născuţii sunt la fel de mici că şobolanii însă, pe măsură ce cresc, pot atinge o înălţime de 3 metri şi o greutate de 700 de kg! Sunt unii din cei mai mari prădători de pe Pământ. Trăiesc în jur de 25-30 de ani.

1. Acest pui de urs polar pentru prima dată vede zăpadă.

2. Puiul s-a prins de mama sa, după ce a văzut pentru prima dată zăpadă.

3. A venit timpul să mă încălzesc.

4. Ursulețul își sărută mama.

5. M-am ascuns!

6. Practicând yoga.

7. Ursul polar se joacă cu puii săi.

8. Balet sub apă.

9. Puiul de urs alb înfuriat.

10. Ursulețul struț!